HORVÁTH ÉVA DZSENIFER PEDAGÓGUS VÁRJA LEENDŐ ELSŐSEIT

A nagycsoportos óvodásokban talán még nincs, a szülőkben viszont egyre nagyobb az izgatottság: melyik iskolában tanulja meg az alapismereteket a gyermek?

A Györffy István Katolikus Iskola - megkönnyítendő a szülők döntését - már a következő tanévre gondolva mutatta be leendő elsős osztályfőnökeit. Horváth Éva Dzseniferrel beszélgettünk.

Több évtizedes pedagógiai tapasztalata nincs- életkoránál fogva nem is lehet a katolikus általános iskola másik új osztályfőnökének. Viszont élénk emlékei vannak az iskoláról, hiszen maga is ezeket a padokat koptatta nyolc éven át. De állt már a katedrán is, hiszen kéthónapos pedagógiai gyakorlatát is itt töltötte. 2021-ben kapta első osztályfőnöki megbízatását, vagyis egyáltalán nem ismeretlen számára sem a környezet, sem a feladat.

HORVÁTH ÉVA DZSENIFER: Magyart, olvasást, írást, matematikát tanítok a gyerekeknek, illetve az angol nyelvet oktatom saját osztályomban is, illetve akik a Kossuth téren vannak, ott az összes osztályban én tanítom, illetve az osztályomban, akik most jelenleg az osztályom, nekik pedig a technikát oktatom két tannyelven és ezt szeretnénk továbbvinni majd a következő osztályban is, ahol már a rajz tantárgy is bekerül a kéttannyelvű oktatásba.

A leendő elsősök beszokását Fecskehívogatóval könnyítette meg az iskola. De mire elkezdődik „hivatalos” tanító- diák együttműködésük, meg is ismerhetik egymást, hiszen az iskola több programmal is kedveskedik leendő diákjainak.

Januárban egy hittanos foglalkozás fogja őket várni, illetve egy angol teaklub, megújulásként. Februárban egy farsangi táncház várja őket, és márciusban pedig egy tavaszváró komplex foglalkozást tervezünk a gyermekeknek.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek