PAPZENEKAR JÁRT KARCAGON

Részben hagyományait követve készültek az ünnepre a györffys diákok.

Azért csak részben, mert ünnepváró lelki gyakorlatukat megtartották, csakhogy idén volt egy csavar a történetben: papzenekar koncertjére mentek az iskolások és óvodások.

Úgy néznek ki és úgy is zenélnek, mint egy igazi rockzenekar. De nem az. Az énekes, a gitárosok, a dobos és a billentyűs is hivatását tekintve pap. A györffys diákok ünnepi emelkedettségét segítendő érkeztek Karcagra.

VERESS ZOLTÁN plébános:
Minden nagy ünnep előtt általában szoktunk lelki napot tartani úgy an bloc az egész iskolának, hogy egy kicsit úgy érezzék, hogy katolikus intézményben vagyunk, ugye. Nálunk ez fontos, az ünnep. És Karácsony, Húsvét, ez a két legnagyobb ünnepünk, hogyha tetszik az ünnepnapok sorában. Így most Karácsony előtt az első alkalom, amikor most itt találkozunk és hát az egész nap, délelőttöt erre szánjuk, hogy gyerekeket segítsük ebben a felkészülésben. Szentmisével kezdtünk reggel nyolc órakor a Szent István templomban és most utána idejöttünk a Déryné központba. Ahol egy ilyen, hát koncerttel egybekötött lelki napot tartanak a barátaim, akik különböző részéről jöttek: Miskolctól egészen Sátoraljaújhely és Egerből, úgyhogy öt papkolléga, akik zenészek.

Bár a lelki napnak komoly hagyománya van a város katolikus oktatási intézményében, a mostani egyáltalán nem volt hagyományos. A keresztény- beatet játszó papzenekar koncertje minden szempontból különleges, hiszen ilyen még nem történt Karcagon.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek