ÚSZÓVERSENY KARCAGON

Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben rendezett úszóversenyen Keserű Sándor úszásoktatót köszöntötték abból az alkalomból, hogy több mint harminc éve kezdte meg az iskolai úszásoktatást Karcagon.

Úszóverseny a karcagi uszodában- hagyományos, mondhatni egyáltalán nem rendkívüli esemény. A mostani azonban egy kicsit más, mint az eddigiek.

SZEPESI TIBOR, polgármester: Egy jelentős évfordulója van a Karcagi Sportegyesület, Karcag város úszóéletének. Nagyjából harminc évvel ezelőtt, valamivel több, mint harminc évvel ezelőtt Karcagra érkezett egy úszó szakember a szomszéd városból és úgy gondolta, hogy Karcagon fog letelepedni, Karcagon fog remélhetőleg családot alapítani és Karcagon fog szakmai munkát végezni. A Karcagi Sportegyesületben elkezdődött egy olyan szakmai munka, amely ezt a harminc évet, vagy több, mint harminc évet megelőzően nem volt. Abban az időben készült el a városi gyógyfürdőben az uszoda és ebben az uszodában kezdte meg működését a Karcagi Sportegyesület úszó szakosztálya. Az első versenyt abban a medencében harminc évvel ezelőtt rendezte meg a város először. És lehet, hogy azok között, akik most itt vannak szülőként, nagyszülőként, már lehet, hogy akkor is ott voltak esetleg versenyzőként, vagy szülőként.

Az 1990- 1991-es tanévben érkezett a Győrfy iskolába fiatal testnevelőként Keserű Sándor, aki meghonosította Karcagon a szakszerű úszásoktatást. Akkor még a mai uszoda nem is létezett.

PÁNTI ILDIKÓ:
És annak idején még testnevelés órák és délutáni foglalkozások keretében a szülők áldozatvállalásával autóbusszal jártak át Püspökladányba. Eredménnyel, hiszen már akkor voltak versenyek és voltak eredményeink és ez az iskolának rangot adott. Úszó osztályaink léteztek, úszó osztályokból nagyon sok tehetséges sportoló került ki, aki tovább vitte a városunk, illetve az iskolának az eredményeit.

A több mint három évtized alatt több száz, de meglehet, ezres nagyságrendben tanított meg úszni karcagi iskolásokat a ma is fiatalos testnevelő, edző.

SZEPESI TIBOR, polgármester:Ezt a harminc évet szeretnénk megköszönni így rögtön a verseny legelején. Kívánunk neki nagyon sok szakmai sikert, kitartást, erőt, egészséget és még hosszú- hosszú úszóéveket itt a karcagi uszodában. Gratulálunk, Sanyi és köszönjük szépen!

Teljesen természetes, hogy valamennyi tanítványából nem lett élsportoló. Viszont versenyzői szekérderéknyi érmet, számtalan értékes helyezést szereztek a különböző versenyeken. És aki nem állhatott soha dobogóra, az is megtanult Keserű Sándor keze alatt vízbiztosan úszni.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek