VÁROSISMERETI SÉTÁRA VÁRTÁK AZ ÉRDEKLŐDŐKET

Pánti Ildikó, az Idegenforgalmi, Társadalmi és Külkapcsolati Bizottság elnöke, a 8. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője városismereti sétára hívta a választókerületében élő és érdeklődő városlakókat.

A séta helyszíne a Tűzoltótörténeti Kiállítóterem és a gyűjtemény megtekintése volt.

A résztvevőket Lévai Kálmán nyugalmazott tűzoltó ezredes, a gyűjtemény létrehozója, valamint felesége, Lévainé Kovács Róza nyugalmazott igazgatóhelyettes köszöntötte, majd szóltak a kiállítóterem ereklyéiről, a történetükről, az őket övező érdekességekről.

Ezt követően a városismereti séta résztvevői megnézhették a nemrégiben átadott kiállítótermet, valamint feltehették a kérdéseiket a látottakkal kapcsolatban.

Ahogyan egy látogató elmondta, külön öröm, hogy körbevezették őket a gyűjteményen és megtekinthettek olyan érdekességeket is, mint az egy, csak tűzoltóautókból berendezett szoba.

Lévai Kálmán a gyűjtemény megálmodója arról szólt, hogy évtizedek hosszú sorának gyűjtőmunkáját láthatják az idelátogatók, amit kedves feleségével együttesen rendezgetett, bővített, majd tett közszemlére.

A városismereti séta programja hamarosan újból egy érdekes helyszínre csalogatja majd az érdeklődőket.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.