Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni- mondta karcagi lakossági fórumán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. A politikus kiemelte: ma Európában Magyarország, Magyarország miniszterelnöke és a Fidesz- KDNP jelenti a béke zálogát.

Ötödik Európai Parlementi választására készül Magyarország.


F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP: A mai, világpolitikailag felfokozott helyzetben nagyon fontos, hogy együtt legyünk, hogy meghallgassuk azokat a döntéshozókat, akik a világpolitika szempontjából képbe vannak. Hiszen a magyar társadalom is feszülten figyeli az orosz- ukrán háborút, most szomszédunkban, Szlovákiában történteket is.


Karcagon tartott küzéleti fórumán Kovács Zoltán államtitkár kiemelte: a június kilencedikei választás tétje a háború, vagy a béke.

 


KOVÁCS ZOLTÁN, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár: Magyarország, Magyarország miniszterelnöke, a Fidesz- KDNP jelenti most Magyarországon és sajnos Közép- Európában is, Európában is a béke zálogát. Annak a zálogát, hogy a békéről, az azonnali tűzszünetről és a béketárgyalásokról való beszélgetés az a lehető leghamarabb valósággá váljon. Magyarország nem az elmúlt hetekben és nem a választások miatt találta ki ezt, a háború előttől és a háború kirobbanásának első napjától azt mondjuk, hogy ne legyen vérontás, a felmerült kérdéseket, problémákat, feszültségeket tárgyalásos úton kell megoldani.


Június kilencedikén nem csak EP- hanem önkormányzati választások is lesznek.

FAZEKAS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP: Látszik az, hogy egyre kiélezettebb a küzdelem, egyre feszültebb a helyzet a szomszédságunkban, Ukrajnában és Szlovákiában is nagyon sajnálatos események történtek, ezért is fontos az, hogy a magyar emberek a közelgő választásokon a békére, az ország fejlődésére szavazzanak arra, hogy Magyarország kimaradjon azokból a nagyon szorító konfliktushelyzetekből, háborús helyzetekből, amelyek sajnos egyre közelebb érnek hozzánk.


Ez az belső alkalom, hogy ugyanazon a napon két voksolás is lesz Magyarországon.


SZEPESI TIBOR, Karcag polgármestere: Látjuk azt a napi hírekből, hogy a világban történő események mennyire befolyásolják akár a helyi politikát is. Ezért mindeképpen fontos az, hogy ilyen fúrumokon keresztül tájékozottak legyünk a nagyvilág kérdésében.


Ugyancsak az orosz- ukrán háború mihamarabbi befejezéséről beszélt a Fidesz- KDNP EP-listájának tizenötödik helyén álló képviselőjelöltje.


KAVECSÁNSZKI ÁDÁM, EP- képviselőjelölt, Fidesz- KDNP: Igazán nagy a tét. Arról döntünk, hogy Európában, Magyarországon és a világon a békét szeretnénk választani, a jólétet, a bőséget és a biztonságot. Vagy pedig engedjük, hogy a háborúba belesodorják nem csak hogy az országunkat, hanem a kontinensünket is.

A június kilencedikei, magyarországi EP- választásra tizenegy párt tudott listát állítani. Magyarország huszonegy képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek