TESTÜLETI ÜLÉS

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt köszöntésekre került sor. Jobbágyné Ungvári Sára Judit és Dedinszki László, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének nyugalmazott pedagógusainak kimagasló szakmai tevékenységük elismeréseként az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

Székelyné Csordás Mária, a Karcagi Arany János Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa a gyermekek, tanulók oktatása-nevelése érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, nyugállományba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott dr. Pintér Sándor belügyminisztertől.

Augusztus 23-án az Egri Főegyházmegye tanévnyitó ünnepségén Kovács Miklós Istvánné, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda igazgatója a katolikus nevelés-oktatásban végzett kiemelkedő szolgálatáért a Szent Gellért-díj arany fokozatát vehette át dr. Ternyák Csaba érsektől.

Ferenczi Sándorné ezüstkoszorús mesterkiképző Polgármesteri Dicséret elismerésben részesült a város társadalmi életének fejlesztésében végzett tevékenységéért.

A köszöntéseket követően a testületi-ülés megtárgyalta és elfogadta a 2023. évi költségvetési rendelet módosítását.
Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló, valamint a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló önkormányzati rendeletek módosítását a testület egyhangúlag megszavazta.

Az állampolgári bejelentések és a rendőrségi tapasztalatok alapján szükségessé vált a közterületen történő szeszes ital fogyasztás szabályairól szóló rendelet megalkotása.

Önkormányzati fejlesztések érdekében módosítani kell Karcag Város Település-szerkezeti Tervét, valamint Karcag Város Helyi Építési Szabályzatát és Szabályozási Tervét.

Elfogadásra került az önkormányzat 2023. évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról szóló, illetve a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás 2022. évben végzett tevékenységéről, eredményeiről és célkitűzéseiről szóló beszámoló.

2000-ben csatlakozott a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, minden évben támogatva a pályázó hallgatókat saját költségvetéséből, melyet a 2024-es évre is biztosít.
A Karcag belterületi 4549/42 hrsz-ú ingatlan értékesítéséről szóló határozat pontosításáról, valamint a Kertész József utca 2. szám alatti helyiség „Kóbor Szívek” Állatmentő és Környezetvédő Alapítvány részére történő bérbeadásáról is döntött a testület.

Karcag város víziközműveinek 2024-2038. évekre vonatkozó gördülő fejlesztési tervét is megtárgyalták és elfogadták.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.