VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb
idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.

Narráció: Jubileumához érkezett a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás, hiszen huszonötödik alkalommal rendezték meg. Magyarországon ez az egyetlen vidéki idegenforgalmi expo, amely túlélt egészségügyi korlátozásokat, gazdasági nehézségeket. A megyei önkormányzat rendezte az első kiállítást, majd Szolnok városa gondoskodott róla, tizedik éve pedig az Aba- Novák Agóra Kulturális
Központ a rendezvény házigazdája. Amely régóta nem csak a megyéről, vármegyéről szól. Az idei kiállítás díszvendége Veszprém, Európa 2023-as Kulturális Fővárosa volt. De önálló standdal jelent meg Szolnok testvérvárosa, a németországi Reutlingen is éstermészetesen Karcag is.

MOLNÁR LAJOS MILÁN, igazgató, Aba- Novák Agóra Kulturális Központ:

Számomra Karcag jelenléte különösen kedves, hiszen tiszaszentimrei
származású vagyok, én is kun ember vagyok és a Sámándob, amelyet
nagy örömmel hallottam, hogy megépítettek, újjáépítettek a világkiállítás után Karcagon, illetve a fürdő mutatkozik itt be, de én azt gondolom, hogy külön színfoltja minden hónapban helyitermék- vásárunknak a karcagi birkapörkölt. Úgyhogy Karcag egy különös, kedves vendég számunkra.

Nyilvánvaló, hogy a külvilág Karcag hallatán a birkapörköltre asszociál elsőként. A kun hagyományok legízletesebbje méltán a városmarketing zászlóshajója, ám szerencsére városunk nem csak erről lehet ismert, nem csak ettől lehet vonzó.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
Nagyon sok természeti értékünk van, amelyek felújításra kerültek, könnyebben megközelíthetőek, hiszen a Zádor- hídhoz is most már el lehet jutni akár gépjárművel is. És nagyon sok olyan épített értékünk van, amelyet megtekintésre tudunk ajánlani. Nagyon sok olyan van, amely régen épült és bemutatja azokat a hagyományokat, amelyekkel településünk rendelkezik és nagyon sok új van, amely most, az elmúlt években, évtizedekben épült meg, vagy újult meg. És amely olyan
csodálatos látványt, olyan új élményeket nyújthat a városunkba látogatóknak, amely miatt érdemes Karcagra jönni, érdemes Karcagot végigjárni, végignézni, megkóstolni azokat az értékeket, amelyek a gasztronómia területén vannak. Tehát én azt látom, hogy ebben a lendületes fejlődésben most már többnapos programokkal is tudjukvárni az idelátogatókat, ideérkezőket.

A szakkiállítás nem csak arra jó alkalom, hogy a települések megmutassák, hirdessék magukat reménybeli vendégeik körében. A települések idegenforgalmi szakemberei egymás közt tapasztalatokat cserélnek.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek