KISKORÚAKNAK IS ADTAK EL A DROGBÓL

Több száz adag új pszichoaktív anyagot értékesített két szolnoki férfi nemcsak felnőtteknek, hanem kiskorúaknak is. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

Egy 46 éves helyi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023 nyarától Szolnokon 1000–1500 Ft/adag áron új pszichoaktív anyagot értékesített 18. életévüket be nem töltött személyeknek. A kiskorúaknak általában 30-40 alkalommal adott el a veszélyes szerből, de volt olyan 18 év alatti, akinek legalább 200-szor árusított az anyagból.
A rendőrök előállították azt a 39 éves férfit is, akitől a kábító hatású anyagot megvette. A díler a megalapozott gyanú szerint 1500–2000 Ft/adag áron, rendszeres haszonszerzésre törekedve adta el az új pszichoaktív anyagot felnőtteknek. A gyanúsított lakcímén 462,66 g új pszichoaktív anyagot, a kiporciózással összefüggésben mérleget és alufóliát, továbbá vagyonvisszaszerzési tevékenység keretében 200500 forintot, valamint 94 ezer forint értékben zálogjegyeket foglaltak le a rendőrök.
Az idősebb dílert tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kínálással, átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, míg a 39 éves tettest kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.
Mindkettőjüket őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek