KILOPTA A PÉNZT A SZÉFBŐL

A Szolnoki Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 33 éves tiszapüspöki férfival szemben, aki még munkába állása előtt kirámolta a munkahelyén lévő széfet.

A vádirat szerint a férfi 2023. február 7. napjától állt volna ténylegesen munkába egy Szolnokon lévő autómosóban, azonban a betanítása 2023. február 3-án kezdődött. A munka megkezdéséhez szükséges kulcsokat a munkaadója 2023. február 5-én átadta a részére. A férfi munkaköri feladatai közé tartozott a mosóautomatákból a pénzérméknek a kiürítése, a napi bevétel megszámolása, érmefajták szerinti szétválogatása, majd az irodában található széfben történő elhelyezése, továbbá a pénzváltóautomata feltöltése.
A férfi – a munkáltatója tudta nélkül – 2023. február 6-án, 9 órakor megjelent az autómosónál, bement az irodába, majd a széfből – melynek már tudta, hol van a kulcsa – a napi bevételeket tartalmazó zsákokat, a bennük lévő 416 ezer forinttal, a pénzváltó automatából 127.000 forintot, továbbá a törzsvevőknek rendelkezésre álló kulcsfeltöltésre eltett 4.500 forint készpénzt magához vette, és távozott az autómosóból.
Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, a próbaidő alatt pártfogó felügyelet elrendelésére, valamint a sikkasztással okozott kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában.
Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek