KOMOLY PROGRAMOKKAL, KIÁLLÍTÁSOKKAL KÉSZÜL A MÚZEUM

Komoly programokkal, kiállításokkal készül az idei esztendőre a Györffy István Nagykun Múzeum.

Az időszaki kiállítások sorába illeszkedik a névadó, Györffy István tiszteletére tervezett kiállítás, amely ősszel fogadhatja majd a látogatókat.

Személyi változások vannak, illetve lesznek a karcagi múzeumban. Tavaly két munkatárs vonult nyugdíjba, az ő pótlásukat igyekszik elsősorban megoldani az intézmény. A közgyűjteményben márciusig látogatható a Badár Balázs és Bozsik Kálmán munkásságát bemutató kiállítás. Miután azt lebontották, a Bihari Népművészeti Egyesület múltját, jelenét bemutató kiállítást rendezik be a közgyűjtemény munkatársai.

Nagy Molnár Miklós múzeumigazgató:
A többi ugye még alakulóban van, fafaragó kiállítást is szeretnénk tervezni, illetve hát majd, ami jelentős programja lesz ennek az évnek, hogy a névadónk ugye Györffy Istvánt, aki Karcagon született, ebben az évben ünnepeljük születésének száznegyvenedik évfordulóját. Tehát ebből az alkalomból szeretnénk egy megemlékezést tartani majd október hónapban.

A közgyűjtemény munkatársai idén is- mint minden évben- azon lesznek, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten, némelykor azon is túlmutatóan legalább annyira színvonalas kulturális szolgáltatást nyújtsanak a karcagiaknak és az érdeklődő közönségnek, amilyet már megszokhattak.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek