MILLIÁRDOS ÁFACSALÁS

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a négy férfival szemben, akik egymilliárd-kétszázmillió forint áfát csaltak el.

Egymilliárd forintot meghaladó áfacsalás ügyében emelt vádat négy férfivel szemben a Jász- Nagykun- Szolnok Vármegyei Főügyészség. A vádhatóság szerint a vádlottak 2017-ben állapodtak meg abban, hogy egy határokon átnyúló, fiktív kereskedelmi láncot hoztak létre, egyedileg beazonosíthatatlan, nagy mennyiségű termékek, jellemzően édességek, óvszerek és illatszerek kereskedelmére.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei székhelyű cég ügyvezetője az egyik társa által biztosított, belföldi gazdasági társaságoktól szerezte be – papíron – áfával terhelten az árukat, amelyeket fiktív módon a harmadik társuk által irányított külföldi gazdasági társaságoknak áfamentesen értékesített, majd a látszólag kifizetett áfa összegét visszaigényelte.

DR. LÁNCZI RAJMUND, szóvivő: Jász- Nagykun- Szolnok Vármegyei Főügyészség:
Az ügyészség a vádiratában a vádlottakkal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyektől eltiltásra, pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra tett indítványt. Továbbá indítványozta azt is, hogy a bíróság tiltsa el a férfiakat gazdasági társaság vezető tisztségviselői tevékenységének gyakorlásától.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek