HAT ÉV BÖRTÖNT KAPOTT A JÁSZAPÁTI RABLÓ

Hat év börtönt kapott az a kegyetlen férfi, aki egy járást segítő bottal közlekedő idős embert rabolt ki a nyílt utcán Jászapátiban.

A rabló éppen a Jászkapitány utcán kerékpározott, amikor felfigyelt az előtte bottal sétáló férfira. Biciklijével mellé gurult, majd olyan erővel tépte ki az idős ember kezéből a szatyrát, hogy a férfi a földre zuhant. Segítségnyújtás helyett azonban az áldozat 9.700,- Ft-jával tovább hajtott. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a 27 éves büntetett előéletű fiatalembernek a büntetőügye, aki 2021. március 24-én néhány perccel este hét óra után kirabolt egy járást segítő bottal közlekedő idős embert Jászapátin.

A vádlott éppen a Jászkapitány utcán kerékpározott, amikor felfigyelt az előtte sétáló férfira. Mellé gurult, és olyan erővel tépte ki a kezéből a szatyrát, hogy a férfi a földre zuhant, majd a bevásárlótáskával, benne a sértett személyi igazolványával, adó- és TB-kártyájával, szemüvegével, újságjával és jegyzetfüzetével elhajtott. Áldozata 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett. Mindössze 9.700 Ft-ot zsákmányolt. Két nappal később őrizetbe vették, majd letartóztatták.

Az ügyben 2021. november 19-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 3 tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2022. december 5-én ítéletet hozott. A férfit rablás bűntette miatt, mint különös visszaesőt 4 év 10 hónap börtönre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyektől. Egyúttal, figyelemmel arra, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetésekor egy korábbi elítélésének próbaideje alatt állt, elrendelte a vele szemben korábban lopás vétsége miatt kiszabott 9 hónap fogház végrehajtását is.

Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője eltérő jogi minősítés, illetőleg a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett,
így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol jogerősen befejeződött.

Az ügyészség fellebbezése eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék által meghozott másodfokú ítéletében az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy a vádlottat a rablás bűntette mellett – a sértett igazolványainak eltulajdonítása miatt, mint visszaesőt – közokirattal visszaélés vétségében is bűnősnek mondta ki, és a börtönbüntetése, valamint a közügyektől eltiltása tartamát egységesen 6-6 évre felemelte.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek