DÍJJAL KÖSZÖNTÉK MEG ÁLDOZATOS MUNKÁJUKAT

Az egyik legnehezebb, ugyanakkor legmagasztosabb hivatás a szociális munkásoké. Másokon segíteni egész embert kíván, olyan lelki erőt, amely nem található meg mindenkiben.

Ezt a munkát eléggé megköszönni nem lehet- a Szociális Munka Napja alkalmából átadott Karcag Város Szociális Szolgálatáért Díj is csak csekély elismerése a hivatástudatnak.

1997. óta november tizenkettedike a Szociális Munka Napja. Karcagon ekkortól ismerik el a szociális ágazatban dolgozók áldozatos, ugyanakkor alig- alig megbecsült munkáját. Idén már nem augusztus huszadikán, hanem a Szociális Munka Napján adják át a Karcag Város Szociális Szolgálatáért Díjat.

SZEPESI TIBOR, Karcag polgármestere:
"A mai napon tehát azokat az embereket köszöntjük, akik az emberiséggel szinte egyidős hivatást teljesítenek, embertársaikat segítik. A szociális ágazat dolgozói áldozatos munkájukkal elkísérik az embereket a bölcsőtől a sírig, gondoskodnak az elesettekről, a gyermekekről, az idősekről, segítik a szegényeket, fogyatékkal élőket és a hajléktalanokat. Tudjuk, hogy nehéz hivatás a szociális munka, mert nem csak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget, őszinte együttérzést is."

Az ezt a hivatást választók számára nincs hétvége, nincs ünnepnap, hiszen gondozottjaik az év háromszázhatvanöt napjának mind a huszonnégy órájában számítanak rájuk.

A szociális munkásnak tehát nem lehet rossz napja. Hiszen tőle mindig segítséget kérnek és várnak és mindezt mosolyogva kell tenniük. A szociális ágazatban tehát azok dolgoznak, akik másokat gondoznak, másokról gondoskodnak. Elhivatottságukat mutatja, hogy sokszor saját egyéni gondjaikat is félretéve mindig szeretettel fordulnak gondozottjaik felé, miközben önmagukból is adnak egy darabot, néha a szívükből, néha a lelkükből.

Az idei ünnepségen öt szociális munkás, illetve intézmény részesült a Karcag Város Szociális Szolgálatáért Díjban: Ökrösné Sári Anita, a Karcagi Kátai Gábor Kórház szociális szervezője, Törőcsik Lajos Zoltánné, a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának terápiás munkatársa, a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthona és Háziorvosi Intézmény Horváth Ferenc utca 1. szám alatt működő főzőkonyha élelmezési csoportja: Magyar Andrea élelmezésvezető, Ábrahám Ildikó főszakács, Nagy Nóra, Béres Zoltán és Varga János Szabolcs szakácsok, Bajusz Józsefné, Dobrai Ferenc, Horváth Józsefné, Kocsis Sándorné, Kóródi Szilvia, Molnár Lajosné, Szatmári Erzsébet és Szikszai Sándor Mihályné konyhai kisegítők, Janó Mária, a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthona és Háziorvosi Intézmény
terápiás munkatársa, Szűcs Imréné, a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Bölcsőde Intézményének konyhalánya.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek