A ZÖLDFA UTCAI IDŐSOTTHONBAN IS MEGÜNNEPELTÉK AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁT

Az otthon lakóit köszöntő Szepesi Tibor polgármester elmondta: a szépkorúakról gondoskodni kötelessége az önkormányzatnak, a pályázati lehetőségekkel úgy kell élni, hogy azok az idősek mindennapi életét megkönnyítsék.

A korábban Idősbarát Önkormányzat címet elnyert Karcag nappali és bentlakásos rendszerben is gondoskodik idős polgárairól. Két telephelyen összesen 171 fő számára tudja biztosítani a bentlakásos, idősotthoni ellátást.

Egy nagyon híres költő azt mondta az idősekre, hogy ezüsthajúak, de aranyszívűek. Én azt gondolom, hogy önök is- bár őszül a haj, hogyha mélyen a szívükbe, a lelkükbe néznek, akkor bizony egy aranyszív dobog. Egy aranyszív, amely felnevelt sok- sok fiatalt, felnevelt sok- sok unokát és átadott sok- sok tapasztalatot és tudást.

Az Idősek Világnapja alkalmából a Zöldfa úti tagintézményben is tartottak ünnepséget. Itt hatvanhárom szépkorú számára biztosít megfelelő éjjel- nappali ellátást az önkormányzat. A bentlakók mindennapi életét orvos és negyvennyolc ápoló könnyíti meg.

SZEPESI TIBOR, polgármester:

"Kötelességünk az, hogy az a generáció, aki előttünk járt, akitől sok mindent megtanultunk, akiktől kaptuk azt a tudást, amellyel mi, fiatalabbak jelenleg rendelkezünk, hogy azt a tudást mi is tovább tudjuk adni. Ez a kötelesség azonban azt is jelenti, hogy gondoskodni kell róluk, oda kell figyelni rájuk az év minden napján. Azokat a lehetőségeket, amelyek az önkormányzat előtt adódnak: pályázati lehetőségek, rendezvények megtartása- ezeket ki kell használnunk és természetes, hogy az idősebb korosztály érdekében úgy megszervezni, úgy lebonyolítani, hogy ez az ő mindennapi életüket segítse."

Ünnepi beszédében Szepesi Tibor polgármester elmondta azt is, hogy az idősek világnapja egyetlenegy nap, de szépkorú embertársainkról az esztendő minden egyes napján gondoskodni kötelesség.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek