V. KARCAG KUPA ORSZÁGOS RUMMIKUB VERSENY

Az V. Karcag Kupa Országos Rummikub Versenyen a Déryné Kulturális Központban húsz településről 96 játékos mérte össze a tudását.

A jelenlévőket Kunné Nánási Mónika, a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár megbízott intézményvezetője köszöntötte. A verseny Turi Sándor játékmester irányításával zajlott, aki szerint ez a létszám majdnem rekord. Karcagon nagyon kedvelik ezt a játékot, illetve népszerűsítik is különböző rendezvényeken. A legfiatalabb induló ma hét, a legidősebb 85. felé közeledik.

- Az idősek körében népszerű ez a játék, mert agytorna. A kombinációs készség itt a legfontosabb. Elkezd az ember játszani, van húsz kő, amit teljesen más formába át lehet rendezni, de csak akkor működik, ha az ember az agyát használja, előre megtervezi a kombinációs sort, amiből az egyik követ átteszi a másikba egy perc alatt, így komoly szellemi képesség kell hozzá - hangsúlyozta a játékmester, aki szerint Karcagra felkészült játékosok érkeztek.

Ez is jelzi, hogy a harmadik forduló közepén még hét ember esélyes a dobogós helyekre. A Rummikubok nyitnak a fiatalok felé is, már van négy-öt olyan település, ahol gyerekek, fiatalok is játszanak.

Ebben Karcag nagyon elől jár, már iskolásokat is bevon a klub életébe Kovácsné Kerekes Katalin klubvezető, így heti szinten jönnek is a fiatalok játszani a Dérynébe.

A verseny végeredménye:
I. helyezés Székely Zsuzsanna Budapest 7 győzelem 639 pont
II. helyezés Nagy Sándorné Karcag 7 győzelem 426 pont
III. helyezés Juhász Lászlóné Szolnok 6 győzelem 607 pont

Gratulálunk!

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.