IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez
a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás
gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

A mai nap remek alkotásokat fogunk látni. Mégpedig olyan alkotásokat, amelyeket a gyermekek a szülőkkel, nagyszülőkkel és az óvodapedagógus kollégákkal készítettek. Az alkotáshoz nagyon fontos, hogy újragondoljunk valamit. Hogy újragondoljuk, hogy mit tudunk készíteni bizonyos hulladékokból. Fontos a kreativitás és az ötletesség.

Ezekkel a szavakkal köszöntötte a Madarász Imre Egyesített Óvoda igazgatója az idei „Játszd újra” kreatív kiállítás vendégeit, illetve kiállítóit. Nyugat- Európában már az ötvenes- hatvanas években rendszeresen rendeztek olyan időszaki tárlatokat, amelyek munkái hulladékokból készültek. A fogyasztói társadalom a rendszerváltozás után szivárgott be Magyarországra annak minden kellemes és káros mellékhatásával együtt. Ilyen kellemetlen hozadéka volt, hogy nagy mennyiségben halmozódott fel a hulladék, ám a hazai képzőművészek megtalálták ebben is a megbúvó műtárgyakat, így már nálunk sem voltak ritkák a „szemétszobrok”.


KARCAGI- NAGY ZOLTÁN, önkormányzati képviselő:

A hulladék újrahasznosítása a környezetvédelem szempontjából hasznos tevékenység, fontos tevékenység. A szülők, a nagyszülők és az óvónők közösen alkotnak a vizuális tehetségműhelybe járó ügyeskezű gyermekekkel, jó példát mutatva ezzel a fiatal nemzedéknek, mert így mindenki jól jár és ebből a tevékenységből mindenki tanulhat.
Narráció: Az intézmény mind a nyolc tagintézménye jelentkezett
valamilyen pályamunkával a kiállításra.

 

Gyökeres Éva igazgatóhelyettes

Nagy szeretettel, odaadással kapcsolódnak be a szülők az alkotási tárgyak készítésébe, illetve az újonnan érkezett óvodások is, kiscsoportosok szülei és családja is az első pillanattól kezdve jelen vannak, bekapcsolódnak ebbe a rendezvénybe.


A Déryné Kulturális Központ második emeletén nyílt időszaki kiállítás ugyan csak két napig volt látogatható, de aki körbejárt az alkotások között, aligha bánta meg.


SÁRI KOVÁCS SZILVIA, alpolgármester:

Ezek az alkotások minden évben várnak bennünket, igazság szerint mi is várjuk már, hogy mikor kerül sor a „Játszd újra” kreatív kiállítás megnyitására, hiszen az óvodák minden évben megörvendeztetnek bennünket fantasztikus munkáikkal. Hűen bizonyítják, hogy milyen minőségi és komoly szakmai munka folyik az óvodai csoportokban, a berkeken belül. És ezeket a kiállítási tárgyakat megtekintve láthatjuk, hogy milyen ötletesek és fantáziadúsak ezek az elkészített alkotások.
A kiállításmegnyitóról valamennyi óvodai alkotóközösség emléklappal és kreatív eszközöket tartalmazó ajándékcsomaggal térhetett haza.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek