ELKÖSZÖNT GULYÁS ZSOLT PLÉBÁNOS KARCAGTÓL

Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos tizenhárom évet töltött el városunkban

Nemrégiben került sor Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda lelki vezetőjének, a városunkban tizenhárom évet eltöltött egyházi szolgálatát lezáró ünnepi miséjère.

Karcagon, 2010. augusztus 29.-én iktatták be Gulyás Zsolt plébánost, érseki tanácsost, aki időközben a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda lelki vezetője lett.

Tartalmas tizenhárom évet töltött el a városunkban, amelyekhez nemcsak a különböző területeken végzett fejlesztései és beruházásai voltak köthetőek, hanem a közösségépítésben végzett szerepe is kiemelkedő volt.

Zsolt atya búcsúmiséjére, a Szent István Római Katolikus Templomban került sor. A szentmise elején Zsolt atya felidézte a kezdeteket, az elmúlt évek történéseit, a legfontosabb pillanatokat.

Beszélt a hívekkel eltöltött közös időről, azokról az élményekről, amelyek a jelenlévők életébe emlékként örökre megmaradnak.

A mise folyamán imádságok, egyházi énekek, evangéliumok, apostoli levelek felolvasására került sor.

A prédikációt követően az atya megköszönte a támogatást, azt a szeretetet, amely a Nagykunságban meghatározta a mindennapjait. Külön kiemelte és köszönetét fejezte ki Karcag Város Önkormányzatának a támogatásért.

A továbbiakban meghatódva beszélt azokról a családokról, hívőkről, egyéb közösségekről, akiknél családtagnak érezhette magát, akik a mindennapjaikba befogadták és számítottak rá.

-A tizenhárom év alatt, amit itt kaptam kérem a Jóistent, hogy százszorosan adja vissza önöknek és a városnak-fogalmazta meg a Gulyás Zsolt atya, aki a jövőre nézve nehéz szívvel bár, de arra mutatott rá, hogyha Isten mellette van, akkor minden megy még ha időnként nehéz szívvel is, mint amilyen egy ilyen vagy ehhez hasonló váltás az ember életében.

A misén utolsó részében búcsút vettek tőle az egyháztanács tagjai, a Szent Pál Marista Általános Iskola vezetői, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda vezetői, munkatársai, óvodásai, iskolásai, a szülői munkaközösség tagjai, a Máltai Szeretetszolgálat karcagi csoportja, a városi pedagógus nyugdíjas klub és az ifjúsági körösök. Karcag Város Önkormányzata nevében Szepesi Tibor polgármester vett búcsút az atyától, valamint, felolvasták Hubai Imre Jász-Nagykun-Szolnok-Vármegyei közgyűlési elnök búcsúzó gondolatát is.

A városvezető elmondta ugyan a búcsú percei vannak most, viszont mégse a szomorúságért legyen a főszerep.
-Zsolt atya! A városunkba a közösségért tenni akaró emberként érkeztél és Karcagon felelősségteljes, önzetlen, áldozatos munkát végeztél. Szolgálatodért kérjük fogad el tőlünk Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész alkotását.

A könnyes búcsú perceit követően a szentmise végén Zsolt atya egy-egy kézfogással, öleléssel búcsúzott a hívektől.

A továbbiakban augusztus elsejétől a Borsod megyei Encsen teljesít szolgálatot.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek