A „Nyelvi laborral a nyelvtanulásért” Alapítvány és a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda 26. Györffy alapítványi bálját tartotta a Déryné Kulturális Központban.

Az alapítvány a bál bevételét az iskola angol nyelv és digitális kultúra oktatás támogatására, valamint a tehetséggondozásra és hagyományápolásra kívánja fordítani.

A bál első részében a színházteremben Kovács Miklósné igazgató és Márkiné Bihari Anita, a Szülői Munkaközösség elnöke köszöntötte a szülőket, támogatókat, a nevelőtestület tagjait.
A mai estén először szerepeltek együtt a közös célért az óvodások az iskolások és a pedagógusok. A báli műsor nyitányaként a Szent Erzsébet Tagóvoda Margaréta és Pitypang csoportjai ovis táncházzal léptek fel Nagyné Varga Csilla, Perge Tiborné, Krézné Szabó Katalin, Cseppentő Lajosné óvodapedagógusok vezetésével, segítőik voltak Kunné Bíró Mónika és Ferenczi Kitti.
Őket a legnagyobbak, a nyolcadikosok követték, akik utoljára vettek részt a Györffy bálon. Az emlékfilmek levetítése után a 8. A osztály Hungária Mix táncot adtak elő, míg a 8.B osztály legendás Abba slágerekre táncolt. A táncok koreográfusa Kerekes Petra, a Dalma Dance Klub táncpedagógusa volt.

A 3.B osztály tanulói moldvai táncokat adtak elő, betanította Tóth Judit. A 2.A osztályosok mesével készültek, a Bagoly Bence kalandjai a Játékos Hortobágy versenyre készült, film formájában, ezt állította színpadra Décsei Erzsébet. Az iskolában első osztálytól van heti egy órában angol nyelv tanulás, játékos formában. Ebből adtak ízelítőt az 1.A, 1.B, 2.B és a 4.A osztály tanuló. Felkészítőik Borosné Herczegh Judit, Szabó Edit, Horváth Éva Dzsenifer voltak.

Az estet a gyerekek, szülők, pedagógusok alkotta Györffy Happy Song kórus műsora zárta Kissné Csombordi Szilvai vezényletével.
A műsoros est után a bálteremben kezdődő bál résztvevőit Kovács Miklósné igazgató üdvözölte, majd megköszönte azt a több hónapos szervező munkát kollégáinak, a szülőknek, amivel az este létre jöhetett, s azt a sok-sok támogatást a szülőknek, vállalkozóknak, amely a tombolatárgyak felajánlásával hozzájárult a bál sikeréhez.

Ezután pohárköszöntőt mondott Hubai Imre, a JNSZ Vármegyei Közgyűlés elnöke, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő - a bál fővédnökei és Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos, az iskola lelki vezetője, a bál védnöke.
A hajnalig tartó jó hangulatról Farkas Judit zenész gondoskodott.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek