SZÁRNYAT IGÉZ CÍMŰ KIÁLLÍTÁS

Az Ifjúsági házban a Föld napja tiszteletére \"Szárnyat igéz\" című kiállítást Szabó Péterné gyermekkönyvtáros nyitotta meg, szavalattal közreműködtek karcagi óvodások. 

A kiállításon megtekinthetők a kisújszállási Dávid-Kiss Borbála amatőr természetfotós képei és Albert Krisztián karcagi, háromszoros európa bajnoki címmel rendelkező preparátor munkái.

Albert Krisztián a közelmúltban megvédte Európa-bajnoki címét a 13. Nyílt Európai Taxidermia Bajnokságon Salzburgban. A fiatal preparátor győztes verseny munkája egy vízen futó szárcsa csontváz-kompozíció volt, amely a kiállításonis látható. Reméli, hogy egyszer külföldi múzeumokba is eljuthat preparátorként és egy saját bemutatóházat is készíthetKarcagon. Azzal, hogymegvédteeurópa-bajnokicímét (ez a 3.!) nemzetközileg iselismertebblett szakmai körökben.

Dávid-Kiss Borbála, a Kádas György EGYMI karcagi intézményének népi kézműves oktatója, hobbi fotós. A szakmanagyjaitól tanulta meg egy képzésen hogyan kell a természet rezzenéseit megörökíteni. Kedvencei a kismadarak, akikre képes órákat is várni akár a természetben akár az általa kialakított saját itatós lesénél. Szabadidejében afotózás mellettönkénteskedik is. Akörnyezetvédelmet, a természet-szeretetet tanítványaival is megismerteti.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek