GYÖRFFY NÉPTÁNC GÁLA

A Déryné Kulturális Központban rendezte meg a 23. Györffy Néptánc Gáláját a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda.

Az önkormányzat nevében Pánti Ildikó képviselő, az iskola nyugalmazott igazgatója köszöntötte a megjelenteket és adta át Szepesi Tibor polgármester üdvözletét. Kovács Miklósné igazgató és Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos, az iskola lelki vezetője megnyitó gondolatai után a színpad a néptáncos gyermekeké volt, akiket a Pipás zenekar kísért.

Első alkalommal léptek fel a Szent Erzsébet Óvoda Margaréta és Pitypang csoportosai. Az első évfolyamosok pedig a másodikosoktól itt vették át a két népviseletbe oltzötetet babát, amit egy év múlva majd ők adnak át a legkisebbeknek.

A színpadon utoljára táncolt a két nyolcadikos osztály, akik ezzel búcsúztak el az iskolától. Meglepetésként a végzősöktől két tánctanáruk, Bartyik Tímea és Benedek László tánccal búcsúzott el.

A miska kancsóra emlékszalagot kötöttek a végzősök, majd a kancsót egy évre átadták megőrzésre a hetedikeseknek, akiket a hagyományok továbbvitelére kértek.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14