MEGKEZDŐDTEK AZ ELŐFOGLALÁSOK

Húsvét előtt, a hosszú hétvégére szóló foglalások 17 százalékkal nőttek időarányosan tavalyhoz képest. Akadnak olyan népszerű szállások, amelyek már most teltházasak az ünnepi időszakra.

A húsvéti, négynapos hosszú hétvége beindítja a tavaszi üdüléseket 17 százalékkal nőtt az előfoglalások aránya időarányosan az előző évhez képest.
A május elsejei és a pünkösdi időpontokat is foglalják már, és a nyári előfoglalások is 40 százalékkal nőttek időarányosan tavaly ilyenkorhoz képest.

Akadnak olyan népszerű szállások, amelyek már most teltházasak az ünnepi időszakokra, de bőven vannak még szabad szállások. Idén már bátrabban merünk távolabbi időpontokra előre foglalni az elmúlt évekhez képest.
A korai szállásfoglalókat jellemzően az alacsonyabb ár vonzza, így ilyenkor a nem hotel típusú szállásokat viszik jobban. A hosszú hétvégéhez közeledve viszont fokozódik a hotelek iránti kereslet is, különösen a saját wellness-részleggel rendelkezőkre. A foglalások 29 százaléka apartmanba, 27 százaléka hotelbe, 25 százaléka vendégházba, 14 százaléka panzióba és 5 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól.

Egy főnek éjszakánként átlagosan 11 540 forintot kell fizetnie, ami közel 19 százalékos növekedés tavalyhoz képest. Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Nyíregyháza a magyarok legkedveltebb úti célja a tavaszi szünetben.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek