Lezárultak a határidők

Tóth Barnával, a Gimnázium igazgatójával arról beszélgettünk,

 

hogy több továbbtanulási határidő is lezárult a nyolcadikosoknak és a végzősöknek.

A nyolcadikosokkal nagyon nehéz volt kapcsolatban maradni a digitális oktatásban, sok volt a bizonytalanság- mondta a szakember, ennek ellenére a korábbi évekhez hasonló a jelentkezési létszám.
A természettudományos tantárgyak talán a legnépszerűbbek - a matematika-fizika és a biológia- kémia tagozat - de a magyar-történelem tagozatra is növekvő érdeklődés van.
A most érettségizők abba a furcsa állapotba kerültek, hogy már az előző tanévben is ők voltak azok, akik digitális oktatásban fejezték be az évet és az idei tanévben is nyolc hetet tudtak iskolába járni.
Február 15 volt az érettségire való jelentkezési határidő számukra, amit iskolai szinten intéztek, s egyénileg adták be ugyaneddig a továbbtanulási jelentkezési lapot is.
Nagyon nagy arányban jelentkeznek egyetemekre, főiskolákra, a közgazdász, informatikus most is népszerű volt.

A digitális oktatás a humán tantárgyaknál - magyar, történelmi - nem okoz akkora problémát, ott jobban működik az online óra, míg a természettudományos tárgyaknál, ami a refiben elég hangsúlyos, ott nagy szükség van a személyes találkozásokra matematikából, fizikából, kémiából, biológiából, mert ezeket nagyon nehéz csak digitális körülmények között elsajátítani.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.