Sok tűzesettel zárult a február

Az elmúlt hétvégén legtöbb esetben szabadtéri tüzekhez kaptak riasztást megyénk tűzoltói.

 

Sajnos a hónap vége sem múlt el lakástűz, illetve halálos közlekedési baleset nélkül.

Árokba csúszott egy személygépkocsi pénteken kora reggel a 442-es számú főúton, Martfű határában. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók drótkötéllel vontatták ki a járművet.

Összeütközött egy segédmotoros kerékpár és egy furgon péntek délután a Jászberény és Farmos közötti úton. A balesetben a motoros életét vesztette, az autó egyik utasát pedig a mentők ellátták. A jászberényi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt.

Tűz keletkezett egy hetvenöt négyzetméteres családi házban péntek éjszaka Tiszaföldváron, a Kurázsi I. úton. A lángok egy szobát, a folyosót, a konyhát és a fürdőszobát érintették, valamint a tetőszerkezetre is átterjedtek. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, majd hőkamerával vizsgálták át az épületet.

Elesett egy motorkerékpáros szombat délután Szolnokon, a Karinthy Frigyes és a Simon Ferenc út kereszteződésében. A szolnoki hivatásos tűzoltók segítettek a mentőautóba helyezni a motorost.

A hétvégén a megye tűzoltóinak összesen tizenöt szabadtéri tűznél kellett beavatkozniuk, amely során összesen több mint hathektárnyi terület vált a lángok martalékává. A legtöbbször, összesen négy alkalommal Karcagról kértek segítséget, a legnagyobb területen, négy hektáron egy Tiszasas határában lévő tómederben égett le a nádas. Emellett a megyei egységek Csépára, Jászdózsára, Jászapátiba, Jászberénybe, Kunhegyesre, Kunszentmártonba, Szolnokra, Poroszlóra és Túrkevére vonultak szabadtéri tüzek miatt.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek