Szijjártó Péter: Magyarország és Oroszország gazdasági együttműködése hosszú és eredményes tradíciókra tekint vissza

Magyarország és Oroszország gazdasági együttműködése hosszú és eredményes tradíciókra tekint vissza - írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte: számos magyar vállalat épített ki komoly keresletet Oroszországban, így számos magyar termék iránt van komoly kereslet az orosz piacokon.

"Most az orosz piacon jelenlévő magyar vállalatok vezetőivel ültünk össze, mivel fontos külgazdasági célkitűzésünk, hogy a szankciók által nem sújtott területeken tovább fejlesszük a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokat" - tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, a tavalyi évben is meghaladta az 1 milliárd dollárt az oroszországi exportunk, és a legnagyobb magyar vállalatok, a Mol, az OTP és a Richter oroszországi jelenléte biztonságos érzetet adhat a többi magyar vállalatnak.

A gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban, a víziparban, az egészségügyi iparban és az építőiparban, valamint a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalatok kifejezték készségeiket és szándékaikat, hogy maradjanak a magyar piacon és a kormány ehhez minden szükséges támogatást biztosít - tájékoztatott Szijjártó Péter.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek