Ásóval támadt a munkatársára az építkezésen

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki munkahelyi vita miatt ásóval támadt munkatársára egy építkezésen.

A vádirat szerint az elkövető 2023. május 5-én, egy nyergesújfalui építkezésen dolgozott segédmunkásként. Szintén itt dolgozott egy másik férfi, akivel az elkövető vitába keveredett, mivel ez a férfi gyanúsnak találta a vádlott jelenlétét abban a pincében, ahol a felszerelését tárolta. A szóváltást követően a tanú kiment az épületből. Az elkövető követte, majd az ásót két kézzel felemelve egyszer a vele szemben közeledő férfi irányába suhintott. A megtámadott férfi félrehajolt, az ütést a bal kezével hárította, ráfogott az ásó nyelére.

Egy másik férfi kicsavarta az elkövető kezéből az ásót, miközben a támadó férfi a sértettet megrúgta. A további támadás megakadályozása érdekében a harmadik férfi az elkövetőt kigáncsolva a földre vitte, ott lefogva tartotta, amíg meg nem nyugodott.

A megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben büntetővégzésben, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek