NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.

Míg a résztvevők a megmérettetésen izzadtak, addig a többiek a sportudvaron tették ugyanezt.

Zsivaj üli meg a marista iskola sportudvarának légterét. Fölös energiáikat levezető tanulók szökdelnek, dobnak, ugrálnak az aszfalton, vagy éppen a füvön. Negyedik alkalommal tartanak aktív sportnapot és népismereti vetélkedőt az iskolában.

DÁNIELNÉ KACSÓH ANDREA igazgató
-Délelőtt betűzőversenyt hirdettünk a gyerekeknek, szavakat kellett elbetűzni a helyesírás szabályainak megfelelően. Nagyon sok résztvevőnk volt alsó és felső tagozatból is. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, nyolc fordulóban mérhették össze a tudásukat.

 

A fizikális igénybevétel mellett volt alkalom a szellemet is próbára tenni. A népismereti vetélkedőbe már a szülők, sőt, a korábbi években elballagott öregdiákok is beszállhattak.

 

DÁNIELNÉ KACSÓH ANDREA igazgató

-Teljes felbolydulás van az iskolában ilyenkor, ugye délelőtt tanítás van
többségében és csak délután vannak ezek a programjaink. De az egész délelőtt ebben a lázban ég, hogy a délutáni programra ki érkezik, mit fogunk csinálni, milyen vetélkedő lesz? És nagyon aktívan részt vesznek mindannyian.


A sportos, népismeretes témanapon fáradhatatlanul és kitörő örömmel vettek részt a gyerekek a marista iskolában.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek