ÚJ TURISZTIKAI ATTRAKCIÓ TISZAFÜREDEN

Átadták Tiszafüred legújabb turisztikai attrakcióját, a Kérész Központot, mely egész évben gazdag programkínálattal várja az odalátogatókat.

Így néz ki Tiszafüred, illetve a Tisza- tó legújabb idegenforgalmi fejlesztése, a Kérész Öko- és Aktív Turisztikai Központ. A háromszintes, összesen kilencszázharminc négyzetméteres létesítményt májusban még csak előre bejelentett csoportok látogathatják, júniustól azonban már a nagyközönség is.

HUBAI IMRE, a vármegyei közgyűlés elnöke:
-Egy olyan négyévszakos attrakciót kapott a Tisza-tó, ami az itt működő vállalkozások egész éven át tartó versenyképességét, a bevételek optimalizálását, az együttműködés lehetőségét, a kínálat bemutatását is lehetővé teszi. És az a fajta bizalom, ami övezte ennek a beruházásnak a megvalósulását, létét, immár több, mint hét évre vezethető vissza.

A minden korosztály számára egész évben gazdag programokat kínáló központ egymilliárd- kétszáznyolcvan millió forintos támogatásból épült meg. Környezeti nevelésre, szemléletformálásra, a szabadidő hasznos eltöltésére éppúgy alkalmas, mint természetbúvár- laborra, természetfotós- műhelyre, a vízisportok kipróbálására.

NAVRACSICS TIBOR, közigazgatási és területfejlesztési miniszter:
-Az Európai Unió valójában saját magát bünteti akkor, amikor megtagadja ezeknek a fejlesztési forrásoknak a folyósítását, vagy azokat feltételekhez köti. Európában sok helyen láttunk már olyan fejlesztést, amely turisztikai attrakcióval indul, kifejlődik- ahogy általában ilyenkor célkitűzésként jelenik meg lehetőség szerint az egész éves attrakció, az egész éves szezon és innen aztán ez gazdasági előnyökre váltva a munkahely- teremtés, a vállalkozások élénkítése és támogatása révén a térség gazdaság egyéb területein is lendületet vesz és egyre dinamikusabban zárkózik föl Európa élvonalához.

Az épület nem csak felépítményében, megvalósításában, illetve funkcióit tekintve egyedi. Az árvízvédelmi rendszernek is a része. Éppen ezért megépítése sem volt hétköznapi feladat.

F. KOVÁCS SÁNDOR:
-Tiszafüreden azért nem könnyű építkezni, mert tiszafürediek nagyon igényesek lettek. Nagyon igényesek lettek arra, hogyha valami megvalósul- főleg a turizmusba- akkor annak olyannak kell lenni, amely még az országhatáron kívül is megállja a helyét. S Tiszafüred igényes arra, hogy mi valósul meg, milyen minőségben és azt hogyan üzemeltetik.

A félnapos túrák, az egésznapos túrák, a kiállítási lehetőség, a kenukölcsönzés, a térségben elérhető programok mindegyikéről részletes tájékoztatás érhető el a Tisza-gaztó legújabb turisztikai attrakciójának honlapján, a www.keresz.hu oldalon.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek