Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület a Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében újra pályázatot hirdetett az „Év körforgalma” címmel, melyre 2024. április 15-ig még várják a jelentkezéseket.

Összesen 10 körforgalmat választ majd ki a zsűri, hogy egy online szavazáson dőljön el a rangos elismerés. A szakemberek célja, hogy felhívják a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját.

A körforgalom az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus, amely számos változatban valósulhat meg állami, önkormányzati, de akár magánutakon is. A pályázattal többek között ezen műszaki változatosságokat szeretnék bemutatni a szervezők. Szerencsére van miből meríteni, hiszen évről-évre nő a körforgalmak száma az országban.

A beérkező javaslatok közül egy szakmai munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választja ki a legjobbakat. Ezt követően pedig egy top10-es listára online szavazás indul a Közlekedési Kultúra Napja hivatalos Facebook oldalán.

A rangos díjat 2024. május 10-én, A Közlekedési Kultúra Napjának országos nyitórendezvényén, a Művészetek Palotájában hirdetik ki. Ezt követően a győztes körforgalomba külön emléktáblát helyeznek majd el a szervezők.

Fotó: InfoPápa.hu - Az év körforgalma 2021, a pápai Celli úton

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek