Dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes részvételével tartott évértékelő értekezletet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

 

 A – covid-időszak kivételével – évente megtartott évértékelő értekezlet idén is a megye összes ügyészének részvételével zajlott le.

 A 2024. április 11-én tartott rendezvényen jelen volt dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes is, aki elismerő szavakkal köszönte meg dr. Burka Tibor főügyésznek, valamint a vármegye minden vezető és beosztott ügyészének az elmúlt évben végzett kiemelkedő színvonalú munkáját.

 Dr. Burka Tibor főügyész hangsúlyozta, hogy a megye apparátusának 2023. évben is számos kihívással kellett szembenéznie. A tárgyidőszakban az ügyészi és nem ügyészi állományból is többen vonultak nyugállományba, miközben az ügyek száma – az országos emelkedést is meghaladó mértékben – nőtt. Az ügyészségi dolgozók lelkiismeretes hozzáállásának és a hivatástudattal végzett munkájának köszönhetően azonban továbbra is sikerült az időszerű és szakszerű munkavégzést biztosítani.

 Dr. Biró Viktor büntetőjogi főügyészhelyettes a szakág munkáját értékelve kiemelte az előző évben elért eredményeket, egyben szót ejtett az eljárást gyorsító intézmények covid-időszakot követően ismét dinamikusabbá vált alkalmazási gyakorlatáról, valamint a kényszerintézkedések szükségszerű indítványozásának megemelkedett számáról is.

Téglásné dr. Bori Mária közjogi főügyészhelyettes elmondta, hogy a főügyészség közjogi szakágának ügyészei a szakmai célokat megvalósítva, a büntetőjogi szakággal és a társhatóságokkal hatékonyan együttműködve végezték munkájukat, külön kiemelve, hogy a büntetésvégrehajtás terén – a jogszabályváltozások miatt - újabb kihívásokkal kell majd szembenéznie a szakág dolgozóinak.

 A mellékelt kép illusztráció, a képen Jász- Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség épülete látható.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek