ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLTEK

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület a Magyar Diáksport Szövetség jóvoltából

a Belügyminisztérium támogatásával Megyei Díjátadó Ünnepséget rendezett Szolnokon, mely ünnepségen a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és a testnevelője is díjat vehetett át.

Okkal szól a taps a szolnoki városháza házasságkötő termében. Pedig a résztvevők nem is egy szépreményű frigyet köszöntenek, hanem testnevelőket és sportos iskolákat.

SZABÓ ISTVÁN, elnök, vármegyei diáksport és szabadidősport szövetség:
-Ugye mi gyerekkorunkban reggeltől estig rúgtuk a labdát és ez volt a szórakozás. Ezzel szemben, ha most megnézem a fiatalokat, mit csinál reggeltől estig, hát ott van a laptop a kezében, mobiltelefon a kezében. Tehát ezt a versenyt nyilván meg kell vívnunk, nem csak a sportpályákon, hanem az élet területén is.


Még a digitalizáció kényelemszemléletében is akadnak kiugró sportteljesítmények. A vármegye három legaktívabb általános iskolája közül valamennyi szolnoki, a középiskolák között pedig a háromból kettő. A legaktívabb azonban a Nagykun Református Gimnázium lett.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
-A megye diáksportjában is jelentős szerepet tölt be a karcagi középiskola és nem csak ez az iskola, hanem szinte minden karcagi iskola, hiszen általános iskolai és középiskolai szinten is szinte valamennyi diáksport- rendezvényen részt vesznek tanulóink és nagyon eredményesen szerepelnek. A Nagykun Református Gimnázium is azonban kiemelkedik ebből a sorból, nem csak Karcagon, hanem vármegyei szinten is.


Kisújszállás körzetének legeredményesebb testnevelője Kiss János, a Nagy László Gimnázium pedagógusa lett, míg Karcagon és környékén a 2022/23-as tanévben Örlős Zoltánnál nem volt jobb testnevelő.

TÓTH BARNA, igazgató, Nagykun Református Gimnázium:
-Én úgy gondolom, hogy mindig is nagyon nagy figyelmet próbáltunk szentelni a sportnak és egy különleges színteret szerettünk volna biztosítani a sport számára a gimnáziumi élet keretein belül és én úgy
gondolom, hogy a hagyományaink is erre predesztináltak bennünket és talán sikerül is valamennyire megvalósítani ezt a célt.


A vármegyei diáksport és szabadidősport szövetség minden évben elismeri a diákolimpiai szereplések során legeredményesebb általános- és középiskolákat, valamint területenként a legeredményesebb testnevelőket.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek