Energetikai objektumok támadásáról számolt be az orosz védelmi minisztérium

Nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel és drónokkal mért csoportos csapást az ukrán energetikai infrastruktúra és gázkitermelés létesítményeire az orosz légierő - közölte vasárnap az orosz védelmi tárca.

A minisztérium szerint a támadás fegyvert, hadfelszerelést és lőszert gyártó és javító hadiipari létesítmények működését szakította meg.

A napi hadijelentés szerint az orosz hadsereg Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén kedvezőbb állásokat foglalt el, eközben pedig visszavert 15 ukrán rohamot és ellenrohamot, közülük kilencet Avgyijivkánál.

A Moszkvában kiadott beszámoló szerint az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén mintegy 760 katonát veszített az elmúlt nap folyamán. Közülük a legtöbben két frontszakaszon, egyaránt mintegy háromszázan, a Donyeck és az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

A minisztérium a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett három, az Sz-300-as légvédelmi rendszerhez tartozó indítóállást, három Szu-25-ös repülőgépet a Mikolajiv megyei Voznyeszenk repterén, két harckocsit, négy páncélozott harcjárművet, két amerikai M777-es és egy M198-as vontatott tarackot, HIMARS és Uragan sorozatvetők 23 rakétáját, továbbá 178 drónt.

Az orosz statisztikai szerint az ukrán fél által a háború kezdete óta elveszített repülőgépek száma elérte az 580-at.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek