EZ ITT AZ ÉN HAZÁM

Tisztelgés a hősök előtt. Karcagon is ünnepi műsorral emlékeztek az 1848-as forradalom kitörésére. A városháza előtti téren több százan gyűltek össze, hogy meghallgathassák a rendhagyó előadást.

Az 1848-as forradalom kitörésének legismertebb megzenésített verse, a Nemzeti dal hangzik a városháza erkélyéről. 176 éve a márciusi ifjak lendülete magéval sodorta az egész nemzetet, ez a lendület vezetett a szabadságharchoz.

A magyarság egyik legfontosabb nemzeti ünnepéről a világ minden táján megemlékeztek. A legnagyobb internetes keresőoldal március tizenötödikén piros- fehér- zöld lobogós kezdőlappal állított emléket a magyarok hősiességének.

KUNNÉ NÁNÁSI MÓNIKA, intézményvezető, Déryné Kulturális Központ:

- Délután két órakor a Déryné Kulturális Központban a Csimota Zenekar zenés ünnepi műsorát hallgathatták meg az óvodások, illetve az általános iskolák első- második és harmadik osztályos tanulói. Most pedig délután, este pontosabban a Ez itt az én hazám Show Pro Magyarország előadásában zenés műsort hallgathatnak meg a általános iskolák felső tagozatos diákjai, illetve a középiskolák tanulói.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek