PANCSER TOLVAJ MEZŐTÚRON

Biciklivel akarta hazahúzni a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a tolvaj, a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Rendőr Főkapitányság tájékoztatása szerint egy 27 éves mezőtúri férfit gyanúsítanak lopással. 

Egy 27 éves mezőtúri férfit gyanúsítanak a helyi rendőrök azzal a bűncselekménnyel, ami a város egyik üzletében történt. Mint kiderült, a tettes a boltba betérve 186 700 forint értékű áruval pakolta meg a bevásárlókocsiját, majd kitolta azt a bejárati ajtón keresztül. Ezt követően biciklire pattant, és maga mögött húzta a megpúpozott bevásárlókocsit, azonban menekülés közben a kocsi kereke megakadt a járdaszegélybe, ezért a tettes mindenestül otthagyta. Azt is megtudtuk, hogy a férfi 2023-ban három alkalommal próbálkozott hasonló módszerrel élelmiszerüzleteket megkárosítani. Első alkalommal felborult a 119 ezer forintnyi áruval megpakolt kocsi, másodjára feltartóztatták a bolt dolgozói, harmadszorra azonban sikerült az akció, és 62 ezer forint értékű árut vitt magával.
A tájékoztatás alapján arra is fény derült, hogy szintén ő a gyanúsítottja egy korábbi bűncselekménynek is. Akkor elhajtott egy lezáratlanul parkoló gépkocsival, amiben az óvatlan tulajdonos benne felejtette az indítókulcsot. A járművel Törökszentmiklós irányába indult, azonban balesetet szenvedett, mert lesodródott a főútról. Ekkor kiszállt a járműből, és magához vette a tulajdonos pénztárcáját, amiben személyes okmányok, bankkártyák és némi pénz volt.
A férfit elfogták és előállították a mezőtúri rendőrök, és a többszörösen egyesített nyomozásban közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette, továbbá négyrendbeli, üzletszerűen megvalósított lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozó hatóság őrizetbe vette, és kezdeményezték letartóztatását.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek