ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET KARCAGON

Február 28-án tartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.


Az Országgyűlés 2000. június 13-án nyilvánította február 25-ét a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjává. A több tízezer családjától elválasztott és kényszermunkatáborba hurcolt honfitársunkra, a koholt vádak alapján mészárszékre küldött nemzettársainkra, az ellenállóként mártírhalált halt hősökre emlékezve 1 perces néma felállással tisztelegtek a jelenlévők az áldozatok emléke előtt.
A napirendi pontok megtárgyalása előtt köszöntötték Fűtőné Csányi Csillát, a Karcagi Kátai Gábor Kórház CT/MR szakasszisztensét, aki a magyar ápolók napja alkalmából a Karcagi Kátai Gábor Kórházban rendezett ünnepségen a Magyar Ápolási Egyesület Országos Vezetőségének elismerő díszoklevelét vette át; valamint Fazekasné Lucza Erikát, a Karcagi Kátai Gábor Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának vezető ápolóját, aki a magyar ápolók napja alkalmából szervezett vármegyei ünnepségen a Magyar Ápolási Egyesület elismerését vehette át.
A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. október 24-én döntött arról, hogy a „Millió lépés az iskoládért!” őszi kihívást sikeresen teljesítő iskolák részére intézményenként 300 000 Ft-os sportszertámogatást nyújt. A Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola, a Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolája, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda, a Szent Pál Marista Általános Iskola, valamint a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium sikeresen teljesítette az előírt feltételek szerinti az Országos Kékkör távját. A sportszertámogatást az intézmények vezetői Szepesi Tibor polgármestertől kapták meg.
A képviselő-testület egyhangúlag jóváhagyta a 2023. évi költségvetési rendelet utolsó módosítását.
Elfogadásra került a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár, valamint a Györffy István Nagykun Múzeum 2023. évi tevékenységéről szóló beszámolója, illetve a 2024. évi munkaterve. Mindkét intézmény sok színvonalas rendezvényt bonyolított le a tavalyi évben és az idei év tervezete is hasonlóan tartalmas.

Jóváhagyta a testület a Csokonai Könyvtár 2024. évi könyvtári állományának időszaki leltározási ütemtervét.
A képviselő-testület 2019. február 28-án fogadta el a jelenleg is hatályos, öt évre szóló Helyi Esélyegyenlőségi Programot. Az újonnan elkészült széleskörű és mindenre kiterjedő program egyhangúlag megszavazásra került.
Szükségessé vált Karcag város víziközműveinek 2024-2038. évekre vonatkozó gördülő fejlesztési tervének módosítása.
A Karcagi Tankerületi Központ pályázatot kíván benyújtani a Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolájának infrastrukturális fejlesztésére, melyhez a Karcag Városi Önkormányzat részéről a tulajdonosi hozzájárulást egyöntetűleg megkapta.
Szükségessé vált a 2023. novemberében benyújtott „Futópálya kialakítása Karcagon” című pályázat kiegészítése.
A képviselő-testület legközelebb munkaterv szerint március 27-én, szerdán 15.00 órai kezdettel tart ülést.

 

karcag tv / Czellér Krisztina / Karcagi Hírmondó

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek