Hírek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből

Az elmúlt 72 órában történt.

A vármegye rendőrei az elmúlt három napban 13 személyt fogtak el, akik közül 6 ellen elfogatóparancs volt érvényben. Az egyenruhások 9 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök, melyek közül 1 halálos, 1 súlyos, és 1 könnyű sérüléssel végződött.

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök 2024. március 3-án délelőtt, Jászárokszálláson. Az egyenruhások a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, valamint megállapították, hogy a sofőrt a járásbíróság minden közúti jármű vezetésétől jogerősen eltiltotta. A férfit további mintavételre előállították a Jászárokszállási Rendőrőrsre, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas gépjárművezetőkkel szemben. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Kérjük, hogy a saját és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében tartsák be a szabályok!

…hogy mindenki hazaérjen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek