ELÉGEDETTEK A PEDAGÓGUSOK A BÉREMELÉSSEL

Megérkeztek az emelt bérek városunk pedagógusainak is. Felkerestük a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolát, ahol annak jártunk utána, hogy mennyire elégedettek a fizetésemeléssel az intézmény dolgozói.

Február elején városunk pedagógusainak is megérkeztek az emelt bérek. Felkerestük a helyi Nagykun Református Általános Iskolát, ahol arról kérdeztük Földváriné Simon Ilona Anna igazgatóasszonyt, hogy hogyan fogadták az intézmény pedagógusai a megemelt béreket.

FÖLDVÁRINÉ SIMON ILONA ANNA INTÉZMÉNYVEZETŐ

-Kíváncsian várták, hogy mennyi pénz fog a számlán megjelenni. Persze ez pedagógusonként változó. A fiatalabbak többet kaptak, de én azt gondolom, hogy mindenki örült, mert hiszen a többletpénznek örülni kell.


Az igazgatóasszony azt is megfogalmazta, hogy ez a kormányzati intézkedés azt is jelenti, hogy a Kormány anyagilag is jobban megbecsüli a pedagógusok munkáját. Mindez vonzóbbá teheti a pedagógus pályát a fiatalok számára.

FÖLDVÁRINÉ SIMON ILONA ANNA INTÉZMÉNYVEZETŐ

- Én azt gondolom, hogy ez a fizetésemelés mindenféleképpen segíti a fiatalok gondolkodását abban, hogy érdemes a pedagógus pályát választani, de nemcsak választani, hanem a diploma megszerzése után a pedagógus pályán maradni.


Simonné Fodor Dóra, az iskola egyik fiatal pedagógusa arról beszélt, hogy mennyivel nőtt a bére.

SIMONNÉ FODOR DÓRA PEDAGÓGUS:

-Húsz százalékkal jelent többet, és örülünk, hogy a kormány ilyen szinten, tehát így is elismeri a munkánkat.


A tanítónő szerint a béremelés jobb élethelyzetet teremt a pedagógusok számára. Lehet akár félretenni is belőle.

SIMONNÉ FODOR DÓRA PEDAGÓGUS

- Úgy gondolom, hogy eddig is mindig úgy csináltuk, hogy a fizetésből kijöjjünk, úgyhogy többet tud az ember félretenni, amire szeretne, és akkor többet gyűjtöget.

Narráció:
Az elégedettség tovább nőhet, hiszen a Kormány a pedagógusok bérrendezését tovább folytatja, további fizetésemelés várható.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek