I. Györffy Botharc-kupa

A Városi Sportcsarnokban, 2024. február 14-én került sor a „Györffy Napok” programsorozat részeként az I. Györffy Botharc-kupára.

A Városi Sportcsarnokban, 2024. február 14-én került sor a „Györffy Napok” programsorozat részeként az I. Györffy Botharc-kupára.


A Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda az idei „Györffy Napok” keretein belül, Karcagon újdonságnak számító sportágban, a botharcban rendezett kupaküzdelmet az intézmény tanulói számára.


A botharc küzdősport a Fülöp-szigetekről származik. Egyszerre önvédelem, harcművészet és küzdősport. A botharc érdekessége, hogy első ránézésre kapkodó, rendszertelen kaszabolásnak látszik. Valójában azonban összehangolt, begyakorolt mozdulatsorok egymásutánisága, vívás habszivacs-botok segítségével.
Az I. Botharc-kupa iránt akkora volt az érdeklődés, hogy néhány nevezést vissza is kellet utasítani. Minden évfolyam minden osztályából tíz- tíz tanuló nevezhetett. A nyolc évfolyamból így is összejött több mint száz tanuló, akik szivacsot ragadva próbálták bevinni a fájdalommentes találatokat ellenfelüknek.


Disznós Imre, a Györffy István Katolikus Általános Iskola pedagógusától, a sportvetélkedő szervezőjétől megtudtuk, hogy a botharc küzdősport részének többfajta vetülete van, és többfajta versenyszáma. Jelmondatuk: „Harcosként érkezünk, de barátként távozunk!”


A pedagógus azt is elárulta, hogy a botharc elsőérintéses versenyszámából tömegsportot szeretne szervezni. Az első habszivacs-kupa iránti óriási érdeklődés és a nevezések száma is azt mutatja, hogy az iskolai kezdeményezés könnyen kinőheti magát akár városi, regionális, esetleg sportegyesületi szintre is.


Az I.Botharc-kupa eredményei:
1. évfolyam: arany 1.A; ezüst 1.B
Legtöbb pontot szerző: Kiss Kevin

2. évfolyam: arany 2.A; ezüst 2.B
Legtöbb pontot szerző: Magyar Ádám

3. évfolyam: arany 3.A; ezüst 3.B
Legtöbb pontot szerző: Balogh Roland

4. évfolyam: arany 4.B; ezüst 4.A
Legtöbb pontot szerző: Bató Dorina és Szántó Kristóf

5. évfolyam: arany 5.B; ezüst 5.A
Legtöbb pontot szerző: Bakó Milán

6. évfolyam: arany 6.B; ezüst 6.A
Legtöbb pontot szerző: Nagy Márk

7. évfolyam: arany 7.A; ezüst 7.B
Legtöbb pontot szerző: Fülöp Tamás

8. évfolyam: arany 8.B; ezüst 8.A
Legtöbb pontot szerző: Kocsis Levente

Gratulálunk a sikerekhez!

FORRÁS: KARCAG TELEVÍZIÓ I PENGŐNÉ MONORI MÓNIKA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek