Bálteremmé alakult a városi sportcsarnok

Bálteremmé alakult a városi sportcsarnok. Itt rendezték az első karcagi keresztény bált.

Veress Zoltán plébános:
Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, bízom benne, hogy ez a rendezvény nem múlik el nyomtalanul, mindenkinek a lelkében, a szívében ottmarad egy szikra és továbbviszi ezt az élményt. És bízunk benne, hogy hagyományt teremtünk ezzel a mai rendezvénnyel és többször megszervezzük, megrendezzük ezt az alkalmat. Ideje van a nevetésnek és ideje a táncnak, ez volt a mottója a bálunknak, hiszen a farsang idejét éljük és hát nemsokára a farsang lejár, mondjuk, hogy a farsang farkán vagyunk.

A bál fényét több helyi művészeti egyesület műsora emelte. Az első karcagi keresztény bál fővédnöke köszöntőjében kitért arra, hogy minél több közössége van egy társadalomnak, annál erősebb az az ország, az a nemzet.

 VARGA MIHÁLY, pénzügyminiszter:
Örülök annak, hogy Karcagon is szép számmal vannak civil kezdeményezések. A sporttól a kultúrán át a művészetekig nagyon sokféle ilyen közösség található. Hiszen ez tesz bennünket közösséggé és erős várossá. Ez tesz bennünket büszke karcagiakká. Nem csak arra vagyunk büszkék, hogy ahogy mögöttem is szerepel ezen a molinón: a Nagykunság fővárosa tudunk lenni, hanem arra is büszkék tudunk lenni, hogy itt az Alföld kellős közepén hosszú- hosszú évszázadok óta őseinknek is köszönhetően talpon tudtunk maradni. És ha talpon tudtunk maradni és ha ennek az okait keressük, ez arra alapszik, hogy közösségként voltunk mindig erősek.

A szervezők egyáltalán nem titkolt célja, hogy a rendezvény nem valaminek a vége, hanem éppenséggel a kezdete. Hagyományt szeretnének teremteni a keresztény bállal.

SZEPESI TIBOR, polgármester: Egymásnak tudunk örülni, egymásra tudunk mosolyogni. Én kívánom azt, hogy ez az öröm, ez az odafigyelés, ez a jó szó egymás iránt maradjon sokáig, kísérjen végig bennünket a következő napokban, hetekben, hónapokban és kísérjen legalább addig, amíg el nem érünk a következő keresztény bálhoz.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek