FERENCZI PÉTERNÉ PEDAGÓGUS VÁRJA LEENDŐ ELSŐSEIT

Javában zajlanak az iskolába felkészítő foglalkozások a Refiben. Ferenczi Péterné pedagógussal arról beszélgettünk, hogy hogyan várja leendő elsőseit.

Ferenczi Péterné tanítónő arról szólt, hogy több mint huszadik éve tanít a refiben. Általában első és második osztályosai vannak. Ezen kívül a felső tagozatban ének-zenét oktat és az énekkart is vezeti. A pedagógus szólt az iskola előkészítő foglalkozásukról is.

-Nagyon sok szülő elhozta a gyermekét, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Ezek a foglalkozások kéthetente vannak. Az iskola előkészítő foglalkozások tematikája a jeles napokhoz, évszakokhoz kötődnek a leginkább. Ezek köré csoportosítjuk a feladatokat. Nagyjából hatvan gyermek jelent már meg rajtuk. Igyekszünk minél színesebbekké tenni az alkalmainkat. A mesék, a versek, a kézműves foglalkozásokon túl az angol nyelvvel és az informatikával is foglalatoskodunk a találkozásainkkor-mondta el a tanító, majd arról beszélt, hogy a tanításban a hagyományos módszerekkel, a gyakorlati tevékenységen keresztül alakítják ki azokat a fogalmakat, az ismereteket, amelyre szüksége van a kis elsősöknek. A modern világ taneszközeit is nagyon fontosnak tartják, hogy megjelenjen az iskolai oktató-nevelő munka során, amelynek a gyerekek is nagyon örülnek, hiszen könnyedebbé és játékosabbá teszik az iskolai mindennapokat, a tanítást és a tanulást egyaránt.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek