A Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra NapjaA Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett műsorsorozat a Városháza dísztermében ünnepi műsorral folytatódott.

A Városháza dísztermében tartott Magyar Kultúra Napi ünnepségen részt vett F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Szepesi Tibor polgármester, Sári Kovács Szilvia alpolgármester, Rózsa Sándor jegyző is.

 


A megjelent vendégeket Szepesi Tibor, Karcag Város Önkormányzatának polgármestere köszöntötte, ezt követően ünnepi beszédet mondott.


Az ünnepi beszéd után A Pesti Zenés Színpad előadásában A dalok vallomása című zenés irodalmi estet tekinthették meg a megjelentek.


1993 óta a magyar kultúra napja tiszteletére rendezett ünnepségek keretében tüntetik ki a pedagógusokat. Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testületének döntése értelmében, 2017-től a Karcag Város Kultúrájáért és a Karcag Város Sportjáért kitüntető díjak átadására is e jeles nap tiszteletére szervezett ünnepség keretében kerül sor.

 


A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Karcag Város Kultúrájáért Díjat a város érdekében végzett kiemelkedő nevelő-oktató munka elismeréseként Ferenczi Péter Tamásnénak, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda tanítójának és a Karcagi Református Gyülekezet Sola Gratia vezetőjének adományozta. A díjat Szepesi Tibor polgármester adta át részére, a kitüntetettet az intézmény nevében Földváriné Simon Ilona Anna igazgató asszony köszöntötte.


A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Karcag Város Kultúrájáért Díjat a város érdekében végzett kiemelkedő nevelő-oktató munka elismeréseként Szabó Péterné, a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár könyvtáros tanárának adományozta. A kitüntetést Szepesi Tibor polgármester adta át, a kitüntetettet az intézmény részéről köszöntötte Kunné Nánási Mónika mb. intézményvezető és Fülöp Ilona könyvtáros csoportvezető.


A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a város művelődése, művészeti élete érdekében végzett kimagasló munkájának elismeréseként a Karcag Város Kultúrájáért Díjat Kabai László művész tanár részére adományozta. A kitüntetést Szepesi Tibor polgármester adta át, a kitüntetettet köszöntötte Gyurcsek János alpolgármester.

 

A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Karcag Város Kultúrájáért Díjat a város érdekében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként Mulicz Zoltánnak, a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár közművelődési és közönségkapcsolati szakemberének adományozta. A kitüntetést Szepesi Tibor polgármester adta át, a kitüntetettet intézmény részéről köszöntötte Kunné Nánási Mónika mb. intézményvezető és Sótiné Szathmári Dóra intézményvezető – helyettes.

 

A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Karcag Város Sportjáért Díjat Keserű Sándornak, a Karcagi Sportegyesület úszó szakedzőjének adományozta. A kitüntetést Szepesi Tibor polgármester adta át, a kitüntetettet az egyesület részéről Orosz István edző köszöntötte.

 


A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Karcag Város Sportjáért Díjat Nagyné Sütő Mariannak, a Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola testnevelő tanárának, a Sütő Kézisuli edzőjének adományozta. A kitüntetést Szepesi Tibor polgármester adta át, a kitüntetettet az intézmény részéről köszöntötte Kissné Soós Ágnes Karcagi Tankerületi Központ szakmai igazgató-helyettese, és Szentesiné Nánási Tünde igazgató.


A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepség a Szózat eléneklésével ért véget, zongorán kísért Koppány Mária előadóművész.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek