ELGÁZOLTA A GYALOGOST

A cserbenhagyó autós letartóztatásban várja a bíróság ítéletét.

A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A Szolnoki Járási Ügyészség a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette, valamint halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 39 éves jászkarajenői férfivel szemben.

A vádirat szerint a férfi Tiszajenő lakott területén kívül Jászkarajenő felé közlekedett az általa vezetett személygépkocsival, amikor előtte, vele szemben, a kerékpárját tolva, láthatósági mellényben gyalogosan haladt az úttest felezővonalánál egy enyhe fokú ittas állapotban lévő férfi.

A sofőr a gyalogost – az ütközés előtt mintegy 2,5 másodperccel – észlelte, azonban a jobb oldali forgalmi sávba nem tért vissza, hanem vészfékezett, és a személygépkocsi bal első részével elgázolta az ütközést jobbra történő mozgással elkerülni próbáló férfit, aki a baleset következtében a helyszínen elhalálozott.
A férfi az ütközés után a személygépkocsival megállt, abból kiszállt, az elgázolt gyalogost próbálta megszólítani, de mivel választ nem kapott, a helyszínről távozott úgy, hogy a sérült állapotáról nem győződött meg, részére segítséget nem nyújtott, a segítségnyújtást nem ajánlotta fel, sem a rendőrkapitányságot, sem a mentőszolgálatot nem értesítette a baleset bekövetkeztéről.

Az ügyészség a férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, a férfi a döntést letartóztatásban várja.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek