Az MNV napelemes rendszert telepített a Groupama Arénára

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. napelemes rendszert telepített a Groupama Arénára a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (Kehop) elnyert mintegy 172,8 millió vissza nem térítendő európai uniós forrásból, a korszerűsítéssel a létesítmény üzemeltetési költségei lényegesen kedvezőbbé válnak - közölte a vagyonkezelő kedden az MTI-vel.

A Ferencvárosi Torna Club által kezelt ingatlanon végrehajtott beruházással a Groupama Aréna villamosenergia igényének részbeni kielégítésére 499 kilowatt (kW) névleges teljesítményű napelemes rendszert építettek ki.

A beruházás keretében két villamoshálózatra csatlakozó csatlakozási pontot alakítottak ki. A kivitelezés során 1350 darab napelem panelt telepítettek az Aréna tetőszerkezetére, a napelemes rendszer éves szinten 600 000 kilowattóra (kWh) villamos energia előállítására alkalmas.

A létesítmény energiafelhasználásának racionalizálása összhangban van a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban meghatározott eredményekkel, a környezetvédelmi célkitűzésekkel - közölte az MNV Zrt.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek