81 éves Halász Judit

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 1942. október 7-én született.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. Fél év elteltével Várkonyi Zoltán meghívta vendégnek a budapesti Vígszínházba, majd a következő évadtól leszerződtette. Azóta is a Vígszínház tagja - immár 50 éve -, mely Magyarország legnagyobb prózai színháza. Közel negyven filmben és számtalan tévéjátékban szerepelt. Számos lemeze jelent meg, melyeken nemcsak énekel, hanem mesét, verset mond. A legnagyobb sikert azzal aratta, hogy műfajt teremtett: magyar költők verseit énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében - gyerekeknek. Több aranylemeze, platina és gyémánt lemeze is van. Dalaiból sok ezer koncertet adott már Magyarországon. A Vígszínházban már hagyomány, hogy minden karácsony előtt három vasárnapon énekel családoknak.

Férje Rózsa János filmrendező. Egy fiuk van, Tamás, aki 1971-ben született, kutatóvegyész. A színésznőnek három unokája van.[6]

Korábban megküzdött a mellrákkal és egy komoly májbetegséggel. 1996-ban súlyos balesete volt, elütötte egy rendőrautó. Több helyen szenvedett koponyatörést, egy hétig kómában volt.

Forrás: Port.hu, Wikipedia

Fotó: Facebook

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek