KIS VÍZŐRÖK A GYÖRFFY ISTVÁN KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

NYERTES PÁLYÁZÓ: Karcagi Római Katolikus Egyházközösségért Alapítvány

PÁLYÁZAT KÓDJA: TOP-7.1.1-16-H-068-3.2-7

PÁLYÁZAT NEVE: Katolikus ifjúság közösségépítése

Egy hétig kis vízőrök népszerűsítették a Györffy István Katolikus Általános Iskola alsó tagozatában az ivóvíz fogyasztását, hogy a gyerekek ne az üdítőket fogyasszák szomjoltóként, hanem a vizet, vagy az ásványvizet.

A Györffy István Katolikus Általános Iskolában a Víz világnapjáról egy programhét keretében emlékeztek meg. Az alsó tagozatban a program zárásaként flashmob, azaz villámcsődület keretében hatalmas vízcseppet formáltak meg kék pólóba öltözött gyerekek és a tanítónők az udvaron.


Décsei Erzsébet tanítónőtől megtudtuk, a Happy Hét keretében kis vízőrök is voltak az iskolában. Ők az ivóvíz fogyasztását népszerűsítették társaik között, hogy ne cukros üdítőket, hanem az egészséges ivóvizet vagy ásványvizet igyanak az iskolában és otthon.


Minden osztály külön programmal is készült, így többen rajzoltak az ivóvízzel kapcsolatban, és az aulában pedig egy különleges akváriumot alakítottak ki. Ide minden osztály pet-palackos kupakokból halakat készített, s közben a természet és a víz védelméről is beszélgettek tanáraikkal.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek