RITKA TÉMÁT DOLGOZOTT FEL A VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Ahogyan dr. Nagy Molnár Miklós múzeumigazgató köszöntőjében elhangzott: igazán egyedi és ritka témát dolgoz fel a kiállításanyag, amely mintegy huszonhat kézzel készített térképrajzból áll.

A Györffy István Nagykun Múzeumban, a Jászfényszarui Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság és a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Levéltára által létrehozott „Delineata per Laurentium Bedekovich” elnevezésű, válogatás id. Bedekovich Lőrinc kéziratos térképeiből című vándorkiállítást tekinthették meg a megjelentek.

A kiállítást megnyitó Kovács Béláné Pető Magdolna, a Jászfényszarui Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke kiemelte külön öröm számára, hogy Karcag, mint a Nagykunság fővárosa adott otthont a gyűjteménynek.

Horváth Gergő, a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Levéltárának az igazgatóhelyettese elismeréssel szólt a vándorkiállítás témájáról kiemelve, az adott kor technikai modernitását nélkülöző időszakot, amelyben készültek a kiállított térképek, amelyek ezáltal is a emelik a térképrajzok értékét.

A megnyitó beszédeket követően a megjelentek megtekintették a kiállítás anyagát.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek