Befejeződött Karcag Közösségi színtű fejlesztése

Befejeződött Karcag Közösségi színtű fejlesztése

 

Az elnyert támogatásból Karcag Kincse Rendezvényszervező Nonprofit Kft mind a HACS által kijelölt munkaszervezet, a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia elkészítését és az abban vállalt feladatokat valósította meg.

A Karcag Kincse Rendezvényszervező Nonprofit Kft 60 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert „Karcag közösségi szintű fejlesztésére" a TOP-7.1.1-16-2016-00068 pályázat keretein belül. Az elnyert támogatásból Karcag Kincse Rendezvényszervező Nonprofit Kft mind a HACS által kijelölt munkaszervezet, a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia elkészítését és az abban vállalt feladatokat valósította meg.

Karcag Városért Helyi Közösség – HACS szervezet - által elkészült a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia, amely alapján megvalósításra került a helyi kulturális és közösség élet fejlesztése.


Az uniós támogatásból megvalósult projekt fő célja volt, a közösségi élet infrastrukturális hátterének biztosítása, a lakosság helyben tartása, a sokszínű és együttműködő helyi közösség megteremtése, a kulturális értékek és hagyományok megőrzésén, népszerűsítésén keresztül a város kulturális és közösségi életének megújítása a helyi lakosság, civil szervezetek, vállalkozások és az önkormányzat együttműködésével.


A helyi stratégia feltárta a fejlesztendő területeket, ezek fejlesztési lehetőségeit, az elérendő célokat, valamint olyan cselekvési terv került kidolgozása, ami egyértelműen mérhető és megvalósítható, aminek végeredménye egy jobb közös jövőkép kialakítása.


A megvalósításban nagyon fontos szerepet játszott a civil szervezetek szerepvállalása, a hagyományok felkarolása, ápolása és egyben bemutatási lehetőségeinek megteremtése, amelyen keresztül növelhető volt a helyi közösség fejlődése, összetartozása.


A munkaszervezeti feladatokon túl megvalósításra került egy kulcsprojekt és 40 miniprojekt.

A projektről további információkat a www.karcag.hu oldalon olvashatnak.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek