RAJZPÁLYÁZAT EREDMÉNYHÍRDETÉSE

A karcagi Déryné Kulturális Központ, a MATE Karcagi Kutatóintézet és az önkormányzat év végén pályázatokat hirdetett „75 éves a Karcagi Kutatóintézet” címmel.

A beérkezett 77 pályázat eredményhirdetését a Városházán, egy aszálykonferenciát megelőzően tartották meg.

A díjátadón megjelent óvodásokat, iskolásokat, felkészítőiket, a szülőket a pályázat kiírói nevében dr. Zsembeli József, a MATE Karcagi Kutatóintézet igazgatója köszöntötte. Mint elhangzott, a rajzpályázatra „Élményeim a Karcagi Kutatóintézetben” címmel a karcagi intézmények óvodásai és alsósai adták be munkáikat. A középiskolák diákjai dr. Nyíri László professzor munkásságát, életútját bemutató tanulmánnyal pályázhattak.

Szepesi Tibor polgármester köszöntőjébenmegköszönte a kiíróknak a kezdeményezést, hogy megszólította a karcagi fiatalokat, a jövő generációját, hiszen mindazok a rajzok, esszék, dolgozatok, amelyek elkészítésre kerültek, függetlenül attól, hogy helyezést értek-e el, nagyon fontos részei annak, hogy egyfajta szemléletváltás történjen a jövő számára - mondta a városvezető, aki szólt az aszály konferencia fontosságáról is.
- A tavalyi évben láttuk, hogy mekkora aszály sújtotta a mezőgazdaságot, most picit jobban állunk a csapadék mennyiségével, de mindenképpen fel kell arra készülni, hogy a következő évek akár súlyosabb következményekkel járhatnak, erre is felhívja a kutatóintézet a figyelmet. Bízom abban, hogy mindazok, akik ebben a teremben díjazottak, azok a jövőben picit jobban oda fognak figyelni azokra a feladatokra, amely a következő generáció előtt áll. Gratulálok mindenkinek, aki elkészítette pályázatát, köszönöm azoknak a pedagógusoknak, felkészítőknek, akik odafigyeltek a fiatalokra segítették a munkájukat - hangzott el, majd dr. Zsembeli József és Kunné Nánási Mónika, a Déryné mb. igazgatója átadta az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak - összesen 44 főnek - a díjakat.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek