13 év után elköszönt Karcagtól Gulyás Zsolt atya, érseki tanácsos

Megköszönték hitéleti munkáját is

Tizenhárom évig volt Karcag plébánosa Gulyás Zsolt érseki tanácsos, akit augusztustól Encsre helyeztek át. A búcsúmiséjén a Szent István Római Katolikus Templomban Zsolt atya és a hívek is könnyek között búcsúztak el egymástól.

 A szentmise kezdetén Gulyás Zsolt atya felidézte az elmúlt 13 év számára legfontosabb állomásait, legemlékezetesebb pillanatait, amit a karcagi hívekkel töltött. Megköszönte azt a sok támogatást, szeretetet, amelyet kapott a nagykunoktól, részletesen szólt a segítségükkel elvégzett egyházi épületek felújításairól, a sok rendezvényről, kirándulásról, egyházi alkalomról. Megköszönte Karcag Város Önkormányzatának a támogatását is munkájához. Szólt arról is, hogy sok helyen családtagnak érezhette magát, a közösség bizalmába fogadta. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy utódját is ilyen szeretettel fogadják és támogassák, mint ahogy őt. Megígérte, nem feledi Karcagot, szívében örökre ott marad.

A misén elbúcsúztak tőle az egyháztanács tagjai, a Szent Pál Marista Általános Iskola vezetői, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda vezetői, óvodásai, iskolásai, a szülői munkaközösség tagjai, a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja, a városi pedagógus nyugdíjas klub és az ifjúsági körösök is. Karcag Város Önkormányzata nevében Szepesi Tibor polgármester búcsúzott el 13 év után Gulyás Zsolt atyától, de felolvasták Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök köszönő gondolatait is.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek