Karcagi Birkafőző Fesztivál első nap

A hagyományokhoz híven június utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre Karcagon a főtéren és környékén valamint a Múzeumparkban a térség egyik legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye, a Karcagi Birkafőző Fesztivál.

 

A rendezvényt péntek délután Szepesi Tibor polgármester, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre vármegyei elnök nyitotta meg a Hungarikum téren, majd a délután nóta műsorral, néptánccal és koncertekkel vette kezdetét itt, s a Rock Udvarban. A juhszárnyékban a gyerekeket interaktív meseelőadás és sok-sok népi játék várta.

A Kálvin színpadon este nagyon sokan várták Nagy Ferót és a Beatricét, akiknek a koncertje a vihar miatt félbeszakadt.

Szombaton reggel a több mint 200 főzőhelyen főzik a 2013-ban hungarikummá nyilvánított, tradícionális nagykunsági ételt, a birkapörköltet. A rendezvény díszvendége Kenderes városa.

A Múzeumparkban a megnyitó után a színpadon amíg a kaszrolyokban rotyognak a birkatestek, addig a szervezők kulturális műsorokkal, családi- és gyermekprogramokkal, kirakodó- és kézműves vásárral, koncertekkel várják a több ezer látogatót. A nap végére pedig az is kiderül, hogy a zsűri értékelése alapján kié lett aznap a legfinomabb birkapörkölt.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek