Megtartotta havi rendes ülését Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testület a Városháza 1. sz. tanácskozótermében.

Az ülésen a város fejlesztésével kapcsolatos, valamint különböző szerződések lejáratának meghosszabbításának tárgyalását érintő javaslatok kerültek megtárgyalásra, valamint megszavazásra.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt kitüntetések átadására került sor. Elsőként dr. Barta Júliát köszöntette Szepesi Tibor polgármester a képviselő testület valamennyi tagja és az önkormányzat nevében. Ezt követően Őrlős Tibor címzetes rendőr főtörzszászlós köszöntése történt, aki a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozó alosztályának nyomozója, aki az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban 2023. március 13-án megrendezett központi ünnepségen a rendőrség állományában három évtizeden keresztül végzett magas szintű tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt katonai tagozat kitüntetését vehette át Pintér Sándor belügyminisztertől.

Úgyszintén köszöntésre került sor Jenei József rendőr alezredes személyében, aki a Karcagi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, aki 2023. február 27-én az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság 30 éves fennállásának alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen ezüst emlékérem tárgyjutalmat vehetett át a közlekedésbiztonság javítása és a balesetmegelőzés területén nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréseként. A Karcag Városi Önkormányzat köszöntötte Kolostyák Ibolyát, a Karcagi Rendőrkapitányság rendvédelmi, igazgatási alkalmazottját, akit nemzeti ünnepségünk március 15-e alkalmából az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített. Szepesi Tibor polgármester köszöntötte továbbá Nagy Erikát, a karcagi Kátai Gábor Kórház aneszteziológiai részlegének munkatársát, aki a Magyar Ápolók Napja alkalmából a vármegyeháza dísztermében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei területi szervezete ünnepségén a vármegye ápolója díjat vehette át a betegellátásban nyújtott kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

Köszöntötte továbbá Kátainé Nyakó Editet, a karcagi Kátai Gábor Kórház gyógytornászát, aki szintén a Magyar Ápolók Napja alkalmából a Vármegyeháza dísztermében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezete ünnepségén a Magyar Ápolási Egyesület elismerő díszoklevelét és ezüstkitűzőjét vehette át. Ezt követően köszöntötte Szopkóné Barta Évát, aki a 2023. március 10-én Szolnokon megrendezett II. Kárpát-medencei Gazdasszony találkozón a 2022-es év gazdaasszonya elismerésben részesült, valamint Magdáné Szabó Annát, aki szintén a 2023. március 10-én Szolnokon megrendezett II. Kárpát-medencei gazdaasszony találkozón ugyancsak a 2022-es év gazdasszonya elismerésben részesült. 2023. február 17-én került megrendezésre a Mezőgazdasági Eszköz és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által szervezett Legyél te is agrárgépész, országos és Junior Bajnokság csapatverseny döntőjére, melynek helyszínét a gödöllői Szent István Egyetem biztosította. Az országos döntőbe a Szentannai Sámuel Református Gimnázium Technikum és Kollégium három csapata is bejutott. A 2022-23-as év legyél te is agrárgépész, országos bajnokságának győztese, a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium „Keménymag” csapata lett.Második helyen végzett a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium „Traktorászok” csapata. Végül a verseny hatodik helyezettje a „Váltórecsegtetők” csapata lett. A csapatok felkészítő pedagógusai Simon Gyula, Balogh István és Futó Lajos szakoktatók. Szepesi Tibor polgármester az önkormányzat nevében minden díjazottnak szívből gratulált, és további sok sikert kívánt.

A kitüntetések átadása után Rózsa Sándor jegyző a két testületi ülés közötti fontosabb eseményekről adott tájékoztatást, majd kezdetét vette a napirendi pontok megtárgyalása.

Karcag város fejlődéséhez elengedhetetlen a települési támogatások rendszeréről szóló rendelet-tervezetre tett javaslat, mely első napirendi pontként szerepelt, és a tavaszi szezon beköszöntével, illetve immár hivatalosan is a nyári időszámításba lépve, hasonlóképpen fontos, a kül- és belterületi útjavítások szükségességéről és az elvégzendő feladatok megállapításáról szóló tájékoztató, valamint megtárgyalása, és a város kül- és belvízvédelmi helyzetéről, valamint a további feladatokról szóló tájékoztató elfogadása, amely azt mutatja, hogy a munkálatok az első adandó alkalommal megkezdődhetnek.

Ezt követően a Karcagi Tankerületi Központ intézményszervezési javaslatának véleményezésére tett javaslat került megtárgyalásra, majd különböző a Karcag Városi Önkormányzatot tulajdonában lévő ingatlanok nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadására, valamint versenyeztetés útján történő értékesítésére tett javaslat megtárgyalása és elfogadására került sor. Ezek után két ,,kt.” sz. határozat módosítására is sor került. Az egyik a ,,VIACOM” Kulturális Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel kötött bérleti szerződés meghosszabbításáról szólt, az utóbbi a Karcag, külterület 02065/3 hrsz-ú ingatlan értékesítéséről. A Karcag Városi Önkormányzat minden adódó alkalommal részt vesz támogató programokon, kihívásokon, amelyek a közösség fejlődését elősegítik. Nem történt ez másképp ez alkalommal sem, a „Millió lépés az iskoládért!” kihíváson való részvételre tett javaslat elfogadásával sem. A testület egyhangúlag elfogadta a kihíváson való részvételt.

Ezt követően a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról jelentések megtárgyalása és elfogadására került sor, majd ezeket követően a 15-19. napirendi pontok zárt ülés keretében kerültek megtárgyalásra. A napirendi pontok mindegyike egyhangúlag került elfogadásra.

Karcagi Hírmondó

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek